SanDisk официално представиха новото си поколение USB флаш устройства, които се отличават с една интересна функционалност. Въпросните модели носят името Connect Wireless Stick и както то подсказва могат да се свързват безжично с лаптопите или компютрите. По този начин не е необходимо дори да използвате USB портовете им, за да си осигурите достъп до информацията, която съхранявате в тях, предаде Geeky-Gadgets.

 

Компанията също така потвърди, че Connect Wireless Stick е оптимизиран за работа както с Windows OS и Mac OS X така и с водещите мобилни платформи: Android и iOS. Новите USB флашки на SanDisk е необходимо да се свързват с компютрите ви само, за да се зарежда вградената им батерия и са проектирани да улеснят значително потребителите. Connect Wireless Stick ще се продават на европейския пазар в няколко конфигурации, които включват 16GB, 32GB, 64GB или 128GB вградена памет.

 

След като инсталирате допълнително мобилно приложение ще можете лесно да изтеглите, ъплоудвате или стриймвате съдържание от дистанция. Така дори да се намирате в хола, а Connect Wireless Stick e в друга стая пак ще сте в състояние да извършвате трансфера на информация. Устройствата на SanDisk могат да се свързват с до три джаджи едновременно и ще могат да се купят от потребителите на цени, вариращи между €30 и €90.

 

Вижте защо Microsoft искат да инсталираме Windows 10 OS от USB флашка