Near-Field Communications (NFC) е технология, която е логично да привлече вниманието ни, като се има предвид повсеместното разпространение на мобилните джаджи, както и факта, че все повече разчитаме на тях в ежедневието си.

 

Има обаче някои неща, за които трябва да внимаваме когато ползваме технологията NFC. Кои са те, можем да разберем от PC World.

 

1. Бъдете внимателни с NFC-базираните приложения

Когато използват кредитните си карти, повечето хора разбират, че магазинът, в който пазаруват и банката, която е издала кредитната им карта, могат да получат информация за техните покупателните навици. При NFC технологията, картината не е толкова ясна. Трябва обаче да разбираме и помним, че разработчикът на приложения и доставчикът на услуги също може да получи такава информация за нас. Ето защо е важно да се чете политиката на използването на данни от всяко приложения преди да го изтеглим, за да защитим личния си живот.

 

2. Актуализирайте често

Разработчиците доста често актуализират своите приложения, за да коригират грешките, които застрашават сигурността на потребителите. Поради тази причина, потребителите следва да актуализират софтуера си възможно най-често и винаги да следят за актуализациите на системата.

 

3. Ако не използвате NFC, изключете го

NFC е нова технология и на много от потребителите все още им е нужно време, за да свикнат да я използват правилно. Освен ако не използвате Google Wallet или Apple Pay, изключете NFC. Освен че ще пестите батерия, това ще гарантира сигурността ви. Злонамерени хора могат с малко умения да накарат смартфона ви да изпраща информация към други устройства, намиращи се в непосредствена близост до вас.

 

4. Пазете устройството си

 

Съхранявайки цялата лична, финансова и друга информация само в едно устройство ставаме много уязвими за всякакъв вид измами. Представете си какво би могло да стане, ако сте разсеяни и забравите смартфона си в таксито или ресторанта, или ако ви го откраднат.

 

Вижте петте полезни неща, които можем да правим с технологията NFC