Sony вече работят над нов смартфон от висок клас, който се казва Xperia Z4 и мнозина очакват да дебютира официално през март на изложението MWC 2015. Последните данни в интернет, които бяха публикувани от XperiaBlog, обаче разкриват, че компанията е променила своите планове. Sony няма да използват шоуто в Барселона, за да реализират премиерата на дългоочаквания си смартфон, а ще го представят на специално събитие, което ще се проведе през лятото.

 

Компанията е решила да намали броя на устройствата, които ще продава на пазара през настоящата година и също така иска да увеличи жизнения цикъл на настоящите модели. По традиция Sony представят смартфон от висок клас през март, който е последван от още един продукт в края на календарната година. По всичко личи, че японския производител ще представи само един флагман през 2015г., което е причината да се отложи премиерата на Xperia Z4 за лятото.

 

Остава само да видим дали Sony ще проведат специално събитие или ще използват технологичните изложения Computex или CommunicAsia. Припомняме ви, че и двете шоута ще се проведат между 2 и 6 юни, и представляват чудесна възможност за компанията да ни покаже за първи път Xperia Z4. Ще е интересно колко време ще отнеме на Sony, за да разкрият официално кога ще видим новия ѝ смартфон от висок клас.