Logitech е най-големият производител на аксесоари за мобилните устройства в индустрията като клавиатури, високоговорители, компютърни мишки и др. Сега компанията официално информира милионите си потребители по цял свят, че планира да смени името си. За в бъдеще тя ще се казва просто Logi, като премахне думата Tech от него, а причината за това е, че технологиите вече са навсякъде около нас, съобщава Gizmodo.

 

Вицепрезидентката на компанията, Шарлот Джос сподели, че те са във въздуха, който дишаме, в дрехите, които носим и самата дума всъщност не носи смисъл. Новият бранд Logi ще започне да се появява във всички нови устройства и аксесоари, които тя представя на пазара. Решението на компанията е доста интересно, като тя се надява, че промененото име няма да се отрази на популярността ѝ сред потребителите и дори напротив ще допринесе положително за позициите на Logi в индустрията.

 

logi-logo_400

Ето как изглежда новото лого на Logitech

 

Вече видяхме и първите изображения на дизайнерския екип на новия бранд, които ни показват и как ще изглежда промененото лого. Вероятно не знаете, но досега компанията продаваше продуктите си на японския пазар с името Logicool, заради вече регистрирана търговска марка с името Logitech. Новият бранд ще отстрани този проблем и  също така вероятно ще допринесе за по-високите продажби в този ключов пазар.

 

В галерията можете да видите още снимки:

 

Вижте ревюто на Logitech Performance Mouse MX- компютърна мишка за геймъри