Технологиите предизвикаха истинска революция в пазара на мобилни устройства и вече започват да променят домовете и автомобилите ни. Съвременните иновации също така навлизат и в още една на пръв поглед неочаквана пазарна ниша, а именно модната индустрия. Вече ви информирахме за амбициозен проект, с който Google искат да превърнат дрехите ни в интерактивни компютри и е само въпрос на време подобни продукти да са достъпни масово за потребителите.

 

Последните данни на DigitalTrends ни информират, че това не е единствената компания, която експериментира с интеграцията на модерните технологии в облеклото ни. Все повече брандове от модната индустрия започват да използват LED диоди в новите си колекции. Добър пример в това отношение е роклята на популярната певица и модел, Никол Шерцингер, която бе оборудвана с над 2000 LED диода и 3000 диаманта Swarovski, като тя не само свети в различни цветове, но може да показва туитове oт Twitter в реално време със специален хаштаг.

 

Броят на компаниите, които планират да използват тези компоненти в бъдещите си дрехи се увеличава постоянно, като LED светлините ще намерят място в новите им тениски, панталони, якета и др. облекла. Switch Embassy е името на бранд, който иска да позволи на клиентите си да показват на своите дрехи всевъзможни съобщения от приятелите си в социалните мрежи. Можем да сме сигурни, че само след няколко години облеклото ни ще ни позволи да правим неща, които днес очакваме единствено от смартфона или таблета си.