Google са един от най-влиятелните брандове в мобилната индустрия и това е сегмент, в който компанията ще продължи да инвестира сериозни средства. Технологичният гигант сега официално потвърди, че е придобил приложението Odysee в опит да подобри възможностите на своята социална мрежа. Въпросното заглавие позволява на потребителите си автоматично да създават резервно копие на клиповете и снимките, които заснемат от мобилните си джаджи на своите компютри, предаде ТеchCrunch.

 

Данните за сделката се появиха в началната страница на Odysee, а също и под формата на нотификации в Android OS и iOS версията на приложението. Купуването му ще позволи на компанията да включи нови функции за сигурно споделяне на файлове на потребителите и работа в офлайн режим към социалната мрежа Google+.  Оdysee също така разполага със собствени инструменти, които позволяват лесно да бъде интегрирано към други мобилни приложения.

 

Трябва да отбележим също, че на този етап двете компании отказаха да разкрият детайли за финансовите параметри на придобиването. Odysee няма да е достъпно за потребителите от 23 февруари, като потребителите ще могат да изтеглят данните си, а всички негови служители ще се присъединят към екипа, който разработва Google+. Ще е много интересно да видим как тази сделка ще подобри функционалността на социалната мрежа на компанията.