Google изминаха невероятен път в своята кратка история и днес са не само една от най-големите и влиятелни компании в света, но и символ на революцията, с която интернет промени изцяло ежедневието ни. Интернет гигантът също така продължава да инвестира в иновативни бъдещи проекти като самоуправляващи се автомобили, роботи от ново поколение и разполага със софтуерна платформа, която се използва от над 1 млрд. устройства. Приносът на Google за превръщането на информацията в толкова достъпно и полезно средство за нас потребителите през годините е впечатляващ.

 

Търсачката на компанията е основният източник на информация в интернет за стотици милиона хора по цял свят и обработва над 100 млрд. заявки всеки месец, съобщава TheNextWeb. Уникалният алгоритъм на Googlе и позволява да актуализира своя индекс през няколко секунди и така да ни гарантира максимално бързи и прецизни резултати. Гласовата услуга Google Now е ярко доказателство за това, че компанията се стреми да подобрява начините, по които комуникираме и намираме информация, но дори и това не впечатлява нейния шеф и основател, Лари Пейдж.

 

Неговата визия за търсачката на мечтите му е тя да ни предоставя достъп до необходимата информация в точния момент, който искаме и това да ни коства минимални усилия. Въпреки иновациите на Google в последните години Пейдж смята, че "трябва да се извървят още милиони километри", за да се постигне тази цел. Една от сферите, в които ще се фокусира компанията е т.нар. „контекстово“ търсене, което ни позволява да използваме не само думи, а цели изречения и въпроси в заявките си.

 

Технологичният гигант ще продължи да развива тази функционалност на търсачката си, за да направи откриването на съдържание в още по-бърз и естествен процес. За в бъдеще Google ще инвестират ресурси и в подобряването на дизайна на своите ключови продукти като Gmail, Google+, Google Now и др., като ни предложат още по-усъвършенствани и удобни за използване интерфейси. Лари Пейдж също така сподели в писмо до инвеститорите, че "досегашните 16 години от създаването на компанията са само драскотина на повърхността на пълния потенциал", с който тя разполага.