Следващата година ще бъде много важна за присъствието на Microsoft в технологичната индустрия, като в голяма степен погледите ни ще бъдат насочени към премиерата на Windows 10 OS. В същото време ще е много интересно да проследим каква ще е нейната стратегия в пазара на смартфони след придобиването на мобилния бизнес на Nokia. Oт GeekWire сега ни информират, че един от най-високопоставените служители на Microsoft е решил да напусне компанията.

 

Дийн Хачамович e част от софтуерния гигант в продължение на 24 години и бе натоварен лично с разработването на Internet Explorer. Благодарение на него компанията успя не само да подобри функционалността, но и да увеличи значително приходите от своя браузър. Информацията за напускането бе потвърдена лично от Хачамович, който сподели, че Мicrosoft се е променила много в последните години и е време да се насочи към други технологични проекти.

 

Бившият корпоративен директор на компанията ще стане съветник на LifeQ, която използва данни на потребителите, за да създава дигитални симулации на човешката физиология. Първоначално Хачамович бе нает, за да подобри функционалността на Microsoft Word, но в продължение на дълги години оглавяваше екипа, който разработва Internet Explorer. Ще е интересно да видим какво ще е бъдещето на браузъра след неговото оттегляне и кой ще го замести в ръководната структура на Microsoft.