Само преди броени дни от Google започнаха да разпространяват официално ъпдейта към новата платформа Android 5.1 OS. Актуализацията вече е достъпна за собствениците на смартфона Nexus 6, като много от тях забелязаха осезаемо увеличение в скоростта на работа на своите устройства. Основната причина за това е, че компанията е включила нова функция, която променя начина, по който работят отделните ядра на процесора, който го захранва, предаде PocketNow.

 

Припомняме ви, че Nexus 6 разполага със Snapdragon 805 чип, който досега сам контролираше как функционират отделните му ядра, за да изпълни желаните от нас задачи. Ъпдейтът към Android 5.1 вече позволява смартфона да използва във всеки един момент пълния потенциал и на четирите ядра, на което се дължи по-бързата му скорост. Новата платформа също така се отличава и с допълнителен „Boost“ режим, който да гарантира достатъчно дълъг живот на батерията, докато използвате пълния капацитет на своя Nexus 6.

 

Благодарение на него потребителите ще могат да се възползват от най-добрия баланс между висока скорост и достатъчно време за работа с едно зареждане. Трябва да отбележим също, че тези промени са част от Android 5.1, а не са оптимизирани единствено за Nexus 6. По този начин може да очаквате тези функции да подобрят работата на всички смартфони и таблети с новата платформа на Google.