Мнозина потребители и анализатори определят LastPass като най-ефективната услуга, която решава проблемите с недостатъчно сигурните ни пароли в интернет. Приложението работи като ви позволява да изберете само един код за достъп до всичките си онлайн профили и то генерира криптирани пароли за достъп до всеки тях, за да предпазва данните ви.  За съжаление на всички, които използват LastPass сега компанията официално потвърди, че е станала жертва на хакерска атака, съобщава BGR.

 

Ако и вие сте един от тях задължително трябва да смените своята парола, за да сте сигурни, че те няма да разберат паролите ви за достъп до другите уеб сайтове. Компанията все пак е на мнение, че технологиите за криптиране, които използва в сървърите си са достатъчно усъвършенствани, за да предотвратят изтичане на лична информация на потребителите. Все пак смяната на паролата ви в LastPass с оглед ситуацията е необходима мярка, за да сте сигурни, че не сте компрометирани, вследствие на атаката.

 

В случая става въпрос само за основната, която използвате в услугата, а не за всички останали, с които се логвате с нея, тъй като те са защитени в сървърите на компанията. Разполагате и с опцията да активирате системата за двуфакторна автентикация в LastPass, което не само ще ви гарантира допълнително ниво на защита, но и ще затрудни максимално хакерите. Ще трябва да се въоръжим с търпение, за да научим какви са причините довели до тази неприятна ситуация и атаката на хакерите.