Има аспекти на смарт часовниците, които може да се окажат полезни както за големите компании, така и за малките фирми. Според анализаторите, някои специфични работни процеси може да наложат въвеждането на смарт часовници за служители с цел оптимизиране на работата.

 

Дали това ще се случи в бъдеще обаче зависи изцяло от производителите. Те трябва да бъдат лидери в предлагането на начини за разумна употреба на техните устройства. За сега очакванията са Apple да го направят с техния дълго чакан Apple Watch. Мнозина не вярват в това, но във всеки случай, излизането им на сцената може да направи нещата много по-интересни, още повече че очакванията са да видим много нови модели смарт часовници на пазара до края на годината.

 

По време на Mobile World Congress тази година почти всяка голяма компания представи своя версия на смарт часовник или фитнес гривна, така че независимо дали ви харесва или не, смарт часовниците тепърва ще заливат пазара.

 

Дали ще се харесат от всички? – Определено не. Ще бъдат ли полезни? – Определено да. Въпросът е, че все още не се знае коя е ‘функционалността-убиец’ на тази технология. А това е нещо, в което като че ли за момента дори създателите на смарт часовници не са сигурни. Едно нещо е сигурно обаче – това няма да е проверката на часа и датата.

 

Какво е тогава ‘светлото бъдеще’ за тази технология ако не в бизнес средите? От Mashable ни предлагат защо смарт часовниците ще са полезни най-много в бизнеса.

 

1. Производителност

Очакванията са смарт часовниците да увеличат производителността – нещо, което като че ли е в спад при смартфони и таблети поради развлекателният елемент на тези джаджи. Основният коз за продажбата на смарт часовници в момента са различните уведомления, които може да получавате на вашия часовник. Къ