Мicrosoft представиха нов ъпдейт за платформата Windows OS само преди няколко дни, който отстранява три ключови недостатъка на софтуера. Първият от тях е свързан с проблем, който засяга шрифтовете, както и два, които са свързани със „сърцето“ на операционната система или т.нар. “Kernel“ код. Въпросната актуализация е с името MS14-045 и се оказва, че предизвика неочаквани крашове в работата на устройствата, предаде ComputerWorld.

 

Ситуацията изглежда е доста сериозна, тъй като от компанията дори публикуваха съобщение, в което информират потребителите да не го инсталират. Причината е, че след товa се появява т.нар. „Blue Screen of Death (BSOD), който представлява син екран, появяващ се след рестартиране. Някои собственици на устройства с Windows 7 OS успяват да се справят с този проблем като използват System Restore менюто, но при други това решение се оказва безполезно.

 

Microsoft дори изтеглиха самият ъпдейт, който вече не е достъпен за изтегляне от потребителите. Компанията уточни, че нейните инженери работят усърдно, за да отстранят този проблем, за да възстановят нормалната работа на машините. Все пак докато това се случи е най-добре да се въздържате от последната актуализация с името MS14-045.