Малцина могат да устоят на изкушението да притежават най-новия модел компютър. Ако обаче се абстрахираме от последните тенденции в технологиите ще установим, че настоящият ни компютър ни върши чудесна работа и нямаме нужда от ново устройство.

 

Ако обаче емоциите не стихват във вас и вие имате нужда от съвет не спирайте да четете. Анализаторите от PC World са решили да ни помогнат в това начинание и са съставили  списък с полезни съвети.

 

От него ще научим 6 причини да не бързате да си купувате нов компютър. И тъй като финансовите ресурси на повечето потребители са доста ограничени поради огромното изобилие от технологични джаджи, за което те харчат спестяванията си, информацията със сигурност ще бъде полезна за повечето от вас.

 

1. Старият ви компютър все още работи добре

За повечето ежедневни задачи, които извършвате не ви е нужен супер мощен компютър. Дори старите и от нисък клас компютри могат да излъчват 1080p видео, да изпращат/получават имейли, да отварят Office документи, и така нататък. Освен това новите процесори са само от 5 до 10 процента по-бързи от своите предшественици.

 

2. Можете да подобрите скоростта на стария си компютър

Вярно е, че с течение на времето компютрите започват да работят по-бавно, но най-често това се дължи на софтуера, а не на хардуера. Кликнете тук, за да научите 3 лесни начина да направите стария си компютър по-бърз.

 

3. Може да инсталирате SSD

Инсталирането на SSD на вашето PC, било то лаптоп или десктоп е един лесен и много ефективен начин за ускоряване на цялостната производителност. Промяната не е просто забележителна – тя е впечатляваща! Вашата система ще зарежда много по-бързо.

 

4. Може да инсталирате Windows 10

Докато новите модели идват задължително с Windows 10, то вие може по ваш избор без принуждение на преминете към тази версия на платформата. Кликнете тук, за да научите от къде може да изтеглите Windows 10 Technical Preview. Необходимо изискване е процесорът на компютъра ви да работи на тактова честота от поне 1GHz и да включва поддръжка за PAE, NX и SSE2. Другото ключово изискване е машините с Windows 10 OS да имат 1GB RAM за 32-битовите модели и два пъти повече оперативна памет за 64-битовите устройства. Графичната карта трябва да е съвместима с DirectX 9 или по-висока версия на технологията и да поддържат WDDM драйвъра.

 

5. Всичко вече е в Интернет

Днес вече не се налага да ползваме десктоп софтуер, защото повечето услуги вече са налични онлайн. В наши дни уеб приложенията улесниха много потребителите и вие трябва да се възползвате от тази възможност. Дори Office и Photoshop вече имат онлайн версии. Благодарение на това не се налага да си купувате нов компютър, за да си подобрите производителността.

 

6. Купуването на нов компютър изисква време и средства

Съвременните модели компютри не са никак евтини, освен това помислете за цялото главоболие и проблеми около избора на конкретен модел, който отговаря на вашите нужди и изисквания. Купуването на нов компютър е свързано с четенето и филтрирането на много информация. Освен това, когато вече занесете компютъра у дома си ще трябва да се погрижите за него – да инсталирате антивирусен софтуер, да прехвърлите данните от стария си компютър, и така нататък.