Имате ли притеснения, че вашите мобилни джаджи се зареждат твърде бавно? Често се случва да включите своя телефон или таблет да се зареждат, но дори и след час батерията се е заредила едва на 10 процента.

 

Това е проблем, който може да се случи на всеки и в такива случаи обикновено започваме да търсим причината във връзката между кабела и устройството, която изглежда добре – зарядното е включено в мрежата и индикаторът за батерията казва, че вашето устройство се зарежда, но резултатът не е такъв какъвто очакваме. Тогава какъв е проблемът?

 

От Yahoo Tech ще се опитат да дадат отговор на въпроса защо джаджите ни се зареждат твърде бавно.

 

1. Използваме неподходящото зарядно

Повечето мобилни устройства в наши дни имат 5-волтови зарядни устройства, но те ​​пак ще зарежда вашето устройство с различна скорост в зависимост от техните ампери. Обикновено зарядните устройства за телефон осигуряват най-малко един ампер ток, докато тези за таблети обикновено около 2 ампера. Ако включите телефона си в зарядно устройство за таблет, той трябва да се зарежда доста по-бързо. А ако зареждате джаджите си директно от USB порта на вашия компютър, имайте предвид че амперажът може да бъде доста нисък - около 0,5 ампера.

 

2. Грешен избор на кабел

Това е проблем, който е по-сложен за идентифициране, защото всички USB кабели обикновено изглеждат по един и същ начин. Те обаче може да поддържат повече или по-малко ампери и това е важна информация, която за съжаление никога не върви с USB  кабелите. Навярно сте събрали богата колекция от USB кабели от различните джаджи които използвате и е трудно да следите коя джаджа с кой кабел върви. Помнете обаче, че изборът на кабел е важен и това наистина прави разлика, дори и всички кабели да изглеждат идентични на външен вид.

 

3. Не изключваме устройството напълно

Този трик може би не е нещо ново за някои от потребителите. Вашият телефон или таблет все още консумира макар и малки количества енергия на батерията когато е в режим на готовност. Но ако включите самолетния режим, вие ще намалите до минимум консумацията на енергия, което трябва да доведе до малко по-бързо зареждане. Разбира се, трябва да знаете и, че устройството ви ще се зарежда още по-бързо ако го изключите напълно.