Шведската компания планира да демонстрира възможностите на много интересна безжична технология от ново поколение на MWC 2014. Благодарение на нея потребителите ще могат да изпращат данни със скорост от внушителните 450 Mbps. Официалното име е Carrier Aggregation, a основната идея зад нея е, че тя използва едновременно сигнали от няколко станции и радио честоти, предаде CNet.

 

Именно това е в основата на бързата и скорост на работа, тъй като тази технология превъзхожда значително сегашните LTE мрежи на пазара. Популярните 4G предложения осигуряват трансфер на данни с не повече от 100Mbps, което показва по най-добър начин колко атрактивна е идеята на Ericsson. Компанията също така ще демонстрира как може да се възползваме от предимствата на новата радио честота от 3,5GHz.

 

В момента това е стойност, която надвишава значително възможностите на достъпните на пазара технологии, а премиерата и също ще се реализира на МWC 2014. Tрябва да отбележим също, че Ericsson са на мнение, че подобни иновации все още не са напълно готови да намерят реално място на пазара. Въпреки това от компанията планират постепенно да оптимизират възможностите и, за да и позволят да промени начини, по който споделяме любимите си файлове.