Google работят усилено над нова версия на популярната си услуга Hangouts, която ще бъде ъпдейтната към Material Design дизайна на платформата Android 5.0 Lollipop. Предстоящата версия на приложението се отличава с с по-изчистен и интуитивен интерфейс и ще е достъпна за потребителите под името Google Hangouts 4.0. Благодарение на серия от скрийншотове на AndroidPolice разбираме повече детайли за начина, по който ще изглежда новата версията на услугата.

 

Първата сериозна разлика, която ще забележите е липсата на разделите, като вместо тях вече ще можете да използвате нов Action бутон, който е разположен в долния десен ъгъл. От своя страна той ще ни предложи сходна функционалност с идентичната опция в услугата Google Inbox и с него ще можем да стартираме нови чат сесии, видео обаждания и списък с досегашните съобщения с приятелите ни. Самият прозорец, от който комуникираме също е променен и вече ни предоставя повече място за да виждаме текста в него.

 

Компанията също така е добавила и допълнителен ред под него с икони за бърз достъп до емоджита, камера приложението, стикери и др. Google са премахнали и оранжевата лента в горната част, в който виждахме списъка с блокираните разговори, като компанията се е постарала да промени почти всеки аспект на популярното си приложение. Все още не знаем кога може да очакваме официалната премиера на нова версия, както и дали то ще е оптимизирано за по-големите дисплеи на таблетите.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: