Teхнологичният гигант НР вече разкри плановете да раздели своя бизнес в две отделни компании, като новите дивизии ще е казват HP Inc. и HP Enterprise. Сега в официално изявление, шефката на популярния бранд, Мег Уитман разкри, че всичко върви по план и отделянето ще се реализира на 1 ноември. Любопитното също така е, че тя за първи път показа как ще изглежда логото на компанията НР Еnterprise, информира DigitalTrends.

 

Новият символ разполага с класическия шрифт на Неwlett Packard, като този текст е позициониран под зелен правоъгълник, като цвета му символизира растеж и стабилност. В същото време Мег Уитман определи тази геометрична фигура като асоциация с прозорец към бъдещото и иновациите, които ни очакват от НР Еnterprise. Годишните ѝ приходи ще надхвърлят $50 млрд., като тя ще се грижи за корпоративните клиенти, облачните услуги, но също за софтуерните и мрежовите решения на компанията.

 

The Machine е името на уникален проект, над който технологичният гигант вече работи и ще има ключово значение за успеха на HP Enterprise в индустрията. Концепцията предвижда да се слеят DRAM модулите с флаш памет, като за целта се използват т.нар. мемристори, което може да елиминира изцяло необходимостта от твърди дискове и респективно да направи бъдещите системи за бази данни много по-ефективни и евтини за производство. В заключение ще отбележим, че компанията смята да демонстрира за първи път работещ прототип на The Machine през следващата година.