Германският концерн Mercedes-Benz вече разработва нова хибридна версия на своя последен автомобил от серията S-Class. От компанията определиха своя нов модел като „единствен по рода си“ в този сегмент, което още повече привлича вниманието ни към него. Членът на борда на директорите на Daimler, Томас Уебър разкри, че „новия хибриден S550 е първия луксозен седан, който осигурява скорост за V8 автомобил, която е съчетана с консумация на енергия на компактен модел“, предаде DigitalTrends.

 

Автомобилът ще се захранва от 3-литров V6 двигател с два турбо компресора, които осигуряват максимална мощност от 329 конски сили. Според официалните данни на компанията новата версия ще е състояние да ускорява от 0 до 100 км./ч. за  5,2 секунди. Ефикасността е ключовият компонент в разработването на новия модел за дизайнерите на германския производител.

 

Меrcedes S550 ще е оборудван със 7-степенна автоматична скоростна кутия и новата хибридна система на компанията. Иновация, която позволява на водачите много бързо да изолират двигателя с вътрешно горене от електромотора в режим EV, което премахва възможността за наличието на преобразувател на въртящия момент. Официалните продажби на автомобила стартират през есента на следващата година, а цената му се очаква да не е по-ниска от €80 хил.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: