Лаптопите понякога са доста трудни за пренасяне, а ситуацията се усложнява и от допълнителните зарядни устройства и аксесоари за тях. Компанията FINsix планира да отстрани този досаден проблем с премиерата на иновативния продукт Dart. Въпросната джаджа събира финансиране в популярния уеб сайт Kickstarter и вече предизвика голям интерес сред потребителите, информира Geeky-Gadgets.

 

Причината за това е, че всъщност това е най-малкото и леко зарядно устройство за лаптоп, което сме виждали досега. Размерите му са малко над 6 сантиметра при тегло от 60 грама и дължина на кабела от почти два метра. Dart предлага мощност от 65 вата и е базиран на уникална технология създадена от учени в MIT и се казва Very High Frequency (VHF).

 

Компактното устройство е доста интересно и създателите му възнамеряват да го продават на атрактивната цена от €65. Проектът им предвижда да се събере сума от $200 хил., за да стартира масовото производство на тази джаджа. Ако искате да разберете повече подробнози за нея можете да откриете още информация на този линк.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: