Меrcedes-Benz представиха официално най-новия представител на своето атрактивно и разнообразно портфолио от автомобили, който се казва GLC Coupe. Луксозният кросоувър на компанията разполага с елегантен дизайн и е проектиран като директен конкурент на BMW X4. Автомобилният гигант планира да промотира модела като по-стилна алтернатива на компактния GLC-Clаss, предаде DigitalTrends.

 

Новият кросоувър ще привлича вниманието на потребителите с по-агресивната предна броня, по-големите огледала и дръжки на вратите, както и с променената визия на фаровете. Mercedes-Benz GLC Coupe ще работи с 3-литров V6 двигател с два турбо компресора, който гарантира максимална мощност от 329 конски сили. Все пак компанията ще продава и по-евтина версия на автомобила с 2-литров агрегат с четири цилиндъра, осигуряващ 241 к.с.

 

От своя страна тези модели на GLC-Coupe ще са достъпни за потребителите с автоматична скоростна трансмисия и 4Matic All-Wheel Drive системата на компанията. Oчаква се на по-късен етап да бъде представена и мощна AMG версия с 4-литров V8 двигател, като на този етап не разполагаме с детайли за цената им. В заключение ще отбележим, че Mercedes-Benz възнамеряват да стартират продажбите на кросоувъра през следващата година.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: