Google вече от няколко години разработва и провежда тестове с ново поколение самоуправляващи се автомобили. Уникален проект, който има потенциала да промени изцяло представата ни за възможностите на съвременния транспорт. Компанията сега създаде много интересен прототип на автомобил, който се отличава от всички други коли, които сме виждали досега, предаде TheNextWeb.

 

Причината е, че моделът на Google не разполага с волан, което важи и за педалите, с които сме свикнали да управляваме автомобилите си. Вместо това инженерите на компанията са създали специален софтуер и са оборудвали прототипа с множество сензори. Дизайнът му е вдъхновен от Smart моделите на Mercedes и Beetle на VW, като в купето на автомобила има само две кожени седалки с оранжев цвят.

 

Още по-интересното е, че основния акцент в създаването на прототипа е сигурността на пътниците, увериха от Google. Сензорите на автомобила са разположение в „мъртвите“ точки и са в състояние да разпознават други обекти на разстояние от „няколко футболни игрища“. Максималната скорост на модела е 40 км./ч., като пътниците е необходимо да натиснат Start бутон, за да започнат да се движат и могат да наблюдават маршрута на голям дисплей в предната част.

 

В галерията можете да видите още снимки: