Прогнозите за ‘смъртта на напечатаните книги‘ не се сбъднаха за щастие, но не можем да отречем предимствата на електронните книги. Те не се нуждаят от място в библиотеката ви, нито са обемисти и трудни за пренасяне когато сте на път.

 

Ако вече стягате багажа за лятната почивка, не забравяйте да заредите електронния си четец с няколко хубави книги. Къде ще ги откриете? Събрахме за вас най-популярните сайтове за безплатни електронни книги. Ето кои са те:

 

1. Сhitanka.info 

Това е един от най-популярните сайтове за електронни книги, в който може да търсите по азбучен ред, по автор или по творба. В една от секциите: речник, има възможност да проверите значението на думи, които не са ви познати. А ако искате да получите подробна информация за новите книги и инициативи, посетете форума.

 

2. Spiralata.net 

Създателите на сайта го наричат виртуална духовна библиотека. За да теглите от тук безплатни книги не се изисква регистрация, а колекцията на сайта е доста богата може да откриете повече от 1800 книги, подредени по азбучен ред. Разбира се, чрез търсачка можете да откриете желаното от вас заглавие бързо и лесно.

 

3. Slovo.bg 

Slovo.bg е един прекрасен източник за българска литература, класиран на първо място в категорията „Информационен сайт“, а през 2002 година печели гласовете на публиката в категория „Онлайн библиотеки“. През 2003 година ‘Словото’ печели и награда „Христо Г. Данов“ за принос в развитието на българската книжовна култура в категорията „Електронно издавани и нови технологии“. Освен по автори и заглавия, тук може да намерите разпределени заглавия и по периоди на развитие на българската литература.

 

4. Вooksbg.org

Сайтът предлага добра навигация и възможност за намиране на това което търсите. Книгите са разпределени по категории, като всяка книга е придружена с описание, рейтинг и коментари. Сайтът изисква регистрация за някои от книгите, други може да изтеглите без да се регистрирате.

 

Вижте какво да изберете - четец за електронни книги или таблет