Ако не сте маниак на тема мобилни устройства, вероятно има много неща, които все още не знаете за смартфоните работещи с Android OS. Според специалистите обаче темата е толкова обширна, че дори и да се мислите за експерт, сигурно ще откриете неща, които да ви заинтригуват, и за които може би не сте чували.

 

Светът на най-популярната мобилна платформа е толкова необятен, че в него винаги  се намират нови неща за всеки вкус и ниво на познания. Ето защо от PC World са съставили списък с 10 важни съвети за Android потребители.

 

Независимо от познанията и информираността ви за познатата ни мобилна операционна система Android, тези съвети са актуални за всеки собственик на Android джаджа и може да са ви от полза.

 

1. Да инсталирате антивирусно приложение

Само с няколко кликвания, хакерите могат да влязат в компютъра ви и да откраднат вашите лични данни. Същото се отнася и за вашия смартфон. Ето защо едно от първите неща, които трябва да направите с вашия нов Android телефон е да се уверите, че той е защитен. Кликнете тук за да разберете кои са най-добрите антивирусни приложения за Android ОS.

 

2. Създаване на парола

Вашият телефон съдържа много лична информация и ако попадне в неподходящи ръце, вашата сигурност е застрашена. Ето защо трябва да заключите устройството си със силна парола. За да създадете парола отидете Settings>>Lock Screen и натиснете "Screen lock." В други версии на Android, отидете на Security>>Location and Security>>Screen Lock.

 

3. Удължаване живота на батерията

Android джаджите не предлагат издръжливи батерии, ето защо вие трябва да знаете няколко трика за удължаване живота на батерията. Трябва да сте наясно, че екрана хаби много батерията. По подразбиране екрана ви ще промени автоматично яркостта в зависимост от това колко време е бил активен и нивото на околното осветление. На някои джаджи това работи добре, но на други не чак толкова. Ето защо ръчно настройте яркостта, като отидете Settings>>Display>>Brightness. В Settings>>Display, ще видите опцията "Screen timeout". Тя изключва екрана, след като не използвате джаджата си за определен период от време. Настройте го на една-две минути и вижте дали живота на батерията ще се подобри. Кликнете тук, за да научите как да калибрирате батерията на Android джаджа

 

4. Да направите скрийншот 

Съществуват много причини, поради които може да ви се наложи да направите снимка на екрана на вашия смартфон или таблет. Кликнете тук, за да разберете как да направите скрийншот на смартфона си.

 

5. Да премахвате и избирате приложения по подразбиране 

Мобилната платформа на Google е известна с това, че предлага много възможности за персонализиране. Това често се оказва една от причините, поради която потребителите предпочитат Android джаджа пред iPhone. Кликнете тук, за да разберете как да премахвате и избирате приложения по подразбиране

 

6. Да откривате нови приложения

Знаете ли, че всеки ден се появяват нови приложения, но не всички за съжаление се появяват в Google Play?  Ако броя на инсталираните приложения на устройството ви никога не е достатъчен, то може да ви бъде интересно да разберете повече за възможните начини за откриване на най-добрите нови приложения.

 

7. Да архивирате данните си

Представете си, че вашето устройство бъде откраднато или сте го изпуснали в локва. В такива случаи е добре да се запитате как ще възстановите снимките, музиката, видеото, контактите, документите и отметките на браузъра си. Ако нямате резервно копие на данните си вашият основен проблем няма да е загубата на самия хардуер, а загубата на цифровото съдържание, което сте съхранявали на него. Кликнете тук, за да разберете кои са най-добрите Android приложения за архивиране.

 

8. Да подобрите интернет скоростта

Добре е да знаете как може да подобрите интернет скоростта, защото никога не знате кога ще имате нужда от това си умение. Кликнете тук, за да разберете с кои 6 Android приложения може да подобрите интернет скоростта.

 

9. Как да спасите намокрена джаджа

Повечето от съветите за това как да спасите намокрения си телефон или таблет просто не работят. Кликнете тук, за да разберете какво трябва да направите.

 

10. Как да намерите загубен телефон

Дори и да не сте изпадали в подобно положение преди това, трябва да знаете че ако вашето Android устройство липсва или е откраднато, първото нещо, което трябва да направите е да запазите спокойствие. Има страхотни приложения, които могат да ви помогнат да си върнете своя смартфон или поне да запазите личните си данни от кражба. Кликнете тук, за да разберете кои са най-добрите услуги за проследяване на изгубени устройства.