Опитите да се унифицират всички зарядни устройства не са пречка пред креативността на дизайнерите на аксесоари за мобилни джаджи. Нека не забравяме, че преносимите мобилни устройства стават все по-честа гледка в ежедневието ни и всеки се е убедил какви недоразумения може да предизвика презареждането им.

 

Освен неудобството да носим зарядно заедно с нас винаги, за да не изпаднем в положение, в което няма да можем да ползваме телефона или таблета когато им свърши заряда, се оказва, че дори и у дома има неочаквано „препятствие“ за преодоляване, свързано с това, че може да няма свободни контакти например, и се налага да зареждате джаджата в другата стая, откъдето няма да можете да чуете ако някой ви позвъни.

 

Някои залагат на зареждането с кабел, други предпочитат да използват вградените опции за презареждане в ноутбук чантите например. Но от Gizmodo ни дават възможност да разгледаме някои идеи за зарядни устройства, които залагат на новаторския подход в дизайна, за да ви помогнат да ги използвате в различни ситуации.

 

1. Une Bobine

Une Bobine предлага гъвкаво и елегантно решение за зареждане на вашия iPhone и iPod Touch. Металнят кабел има дължина 600 mm.

 

9______-1_400_01

 

2. Juicetank

Juicetank е джаджа от вида 2 в 1. Тя комбинира калъф и зарядно устройство за iPhone в едно.

 

9______-2_400_02

 

3. Зарядно устройство с размерите на кредитна карта

Това зарядно е с дебелина 6 мм и може спокойно да бъде побрано във всеки един портфейл, откъдето да го извадите когато ви потрябва, за да заредите телефона си. Джаджата е съвместима с повечето Android и Blackberry смартфони, както и със стандартните мобилни телефони.

 

9______-3_400_02

 

4. Соларно зарядно за прозорец

През следващите седмици слънчевите лъчи ще стават все по напористи, така че защо да не се възползвате от тях. Това зарядно се прикрепя към прозореца и генерира енергия от слънчевата светлина за вашия смартфон.

 

9______-4_400_02

 

5. USB Android робот

Компанията Andru е разработила това зарядно специално за Android смартфоните, но може да зарежда и други USB устройства.

 

9______-5_400_02

 

6. KudoCase

Още едно екологично решение. KudoCase е соларно зарядно за iPad.

 

9______-6_400_01

 

7. VÜ безжично зарядно

Просто го включете в контакта на стената и поставете Qi-съвместим смартфон върху поставката и той започва да се презарежда.

 

9______-7_400_02

 

8. Соларно зарядно ‘Слънчоглед’

Това е зарядно за смартфони и други малки джаджи. То разполага с мощен 2500 мАч акумулаторен източник на захранване, който може да зарежда джаджите ви дори когато няма слънчева енергия.

 

9______-8_400_02

 

9. Зарядно Solar Vox Ultra

Идеята на това соларно зарядно е същата като на останалите подобни джаджи, но не може да отречете че има забавен дизайн. Зарядното е проектирано от E Botzen of Botzen Design.

 

9______-9_400_02