WhatsApp е атрактивно мобилно приложение, което продължава да набира все по-голяма популярност сред собствениците на смартфони и таблети. Създателите на заглавието позволиха преди няколко дни на потребителите вече да използват и гласови обаждания. Досега, обаче те трябваше първо да изпратят пропуснато повикване на приятелите си, за да могат те да използват тази функционалност на своите мобилни устройства, предаде Gsmarena.

 

От своя страна това ограничение вече не съществува, тъй като новата версия на WhatsApp за най-популярната платформа го премахва изцяло. Потребителите вече ще виждат изцяло различен интерфейс и три секции в горната част, които са „Chats”, “Contacts“ и “Calls”. Ако изберете последния раздел ще видите и допълнителен бутон в горната част на дисплея, позволяващ да изберете контакта, на който искате да се обадите.

 

На този етап опцията да провеждате разговори е на разположение единствено за Android, като iOS приложението ще я поддържа в следващите няколко седмици. Можем да сме сигурни, че тази функция ще бъде възприета положително от милионите фенове на приложението по цял свят и респективно на неговата популярност. Ако искате да изпробвате сами възможностите му вече можете да го направите, като го инсталирате от официалния уеб сайт на WhatsApp.