Гласовата услуга Siri безспорно продължава да е една от най-атрактивните и полезни функционалности в смартфони и таблетите на Apple. Технологичният гигант има големи планове за своя виртуален асистент и вече провеждат тестове с нова функционалност в него. Данните на BusinessInsider разкриват, че Apple разработват гласова поща, която използва Siri, за да отговаря на обаждания и да конвертира съобщенията в текст.

 

Кодовото име на това ново предложение на компанията е iCloud Voicemail и на този етап знаем, че няма да бъде част от платформата iOS 9. Вместо това Apple планират да представят официално услугата през следващата година, тъй като се нуждаят от още време да подобрят работата ѝ. По този начин компанията ще предложи лесно и ефективно решение на проблема, че повечето потребители не обичат да прослушват съобщенията в гласовата си поща.

 

Вместо това, когато те не могат да се обадят Siri ще приеме разговора и ще конвертира думите на човека, който ви търси в текст и ще праща съобщението ви директно на вашия iPhone. Така iCloud Voicemail ще премахне изцяло необходимостта да преслушвате своята гласова поща и ще бъде част от следващата мобилна платформа iOS 10. Ще е много любопитно да разберем повече детайли за възможностите на новата услуга на Apple.

 

Вижте пет полезни функции в Apple Music