Добра новина за любителите на геймърските конзоли PlayStation 4. След четири месеца Sony ще стартират продажбите на два нови аксесоара които ще бъдат съвместими не само с PS4, но и с по-старият модел PS3.

 

Това са мишка и клавиатура, част от комплекта Tactical Assault Commander 4. Самото наименование подсказва, че аксесоарите основно ще се използват за First-Person Shooter-и. Можете да си изберете един от най-добрите:

 

halo-5-guardians-e1419182386177_400

 

Топ 5 най-добри FPS игри за PS4 през 2015г.


Halo 5: Guardians

Star Wars Battlefront

Overwatch

Rainbow Six: Siege

Superhot

 

4_400_208

 

Но да се върнем на аксесоарите, които са дело на известната в бранша компания Hori, която се явява подизпълнител на Sony в проекта. Клавиатурата е доста нестандартна и изглежда като хибрид с джойстик. Тя има 16 основни бутона, мини джойстик в дясно и няколко настройки. Сред тях са L3 и бързи команди като оптика за снайпера, вървене и бърза смяна на оръжията. Клавиатурата има типичен геймърски дизайн и посдветка на бутоните.

 

2_400_235

 

Мишката е решена в същия стил, като и двата аксесоара очаквано са жични. Цената на комплекта Commander 4 ще бъде около 230лв. Дали това е достъпно или не е малко спорно.

 

Вашето мнение 

Съвсем друг е въпроса: Има ли смисъл да се използват мишка и клавиатура при игра с PlayStation? Тук мненията са много и не може да се избере победител в спора. Ние по-скоро бихме ви попитали: Вие използвате ли? Ако да, какви са впечатленията ви по въпроса?

 

ps4_controller_400

 

Controller за PS4

Несъмнено удобството на джойстика е универсално, защото той е подходящ за всеки стил игра. Но както вече казахме, шутърите от първо лице са малко по-специални. Не случайно няма нито един реномиран Game турнир за FPS в който да се играе с джойстик. 

 

Вижте още видео ревюто на Asus ROG Gladius - Професионална геймърска мишка