Android е най-популярната мобилна платформа, която ни предлага изчистен интерфейс, разнообразен избор от приложения за работа и забавление и допълнителни услуги на компанията, като например Google Now. Въпреки бавният цикъл на софтуерни ъпдейти от Google постоянно търсят начини как да ускорят скоростта на смартфоните и таблетите, които оперират с нея. От Engadget сега ни информират, че компанията е създала специална машина, която да следи за забавяне в работата на устройствата с Android.

 

Всъщност нейното име е Chrome TouchBot и тя е произведена от OptoFidelity, като основната и задача е да измерва тъчскриийн латентността на мобилните джаджи. От своя страна това означава, че тя следи дали има забавяне между момента, в който натиснем с пръста върху сензорния дисплей и това, което се случва на самия екран. Трябва да отбележим също, че тази машина е проектирана и да провежда същия анализ и на набиращите популярност лаптопи с Chrome OS.

 

Google разполагат и с други методи, за да следят колко бързо работят устройствата с Android. Все пак Chrome TouchBot е най-важното съоръжение на компанията за тази цел, тъй като тъчскрийна е неизменна част от функционалността на днешните смартфони и таблети. За нас потребителите е добре да научим, че компанията инвестира в подобни устройства, за да ни гарантира, че ще извлечем максималното от своята бъдеща джаджа.

 

Вижте как да актуализираме Android OS на смартфона си