Мобилните ни устройства ни предлагат все по-мощен хардуер, който вече ни предлага по-бърза скорост на работа от персоналните ни компютри от преди няколко години. Водещите компании постоянно експериментират с нови технологии, които допълнително да удължат живота на батериите на джаджите ни, което се превръща и в другото им предимство. Все пак няма как да си представим съвременните смартфони и таблети без иновативните защитни стъкла Gorilla Glass.

 

В момента над 3 млрд. мобилни устройства, които използваме разполагат с подобно покритие, за да ни осигуряват ефективна защита срещу изпускане, одраскване или удар. Компанията вече представи най-новата версия на стъклото, която тепърва ще намира място в следващото поколение смартфони и таблети през следващата година. Новото стъкло на Corning e не само по-тънко, но и е два пъти по-здраво от всички свои конкуренти на пазара.

 

Сега Aдам Савидж и Джейми Хайнеман от популярното предаване Мythbusters по телевизионния канал Discovery решиха сами да проверят колко издръжливо е покритието Gorilla Glass. По този начин те го подложиха на обичайната си поредица от интересни експерименти, за да ни покажат какви са реалните му възможности. Видео клипът сам по себе си показва предимствата на това покритие и определено трябва да го изгледате, ако обмисляте покупката на нов смартфон в предстоящия празничен сезон в края на годината.