Смартфоните Ara имат потенциала да се превърнат в следващата голяма революция в индустрията и да променят представатa ни за начина, по който изглеждат и функционират джаджите ни. Google вече си партнират с редица компании в разработването на тази иновативна концепция и вече разполагат с работещ прототип на устройството. Oт Phonebloks сега публикуваха ново видео, с което искат да ни покажат как ще изглеждат смартфоните Ara и какъв прогрес са постигнали в създаването им, предаде Gizmodo.

 

Компанията също така ни информира, че в средата на януари ще се проведе втората Project ARA Module Developers Conference, където ще разберем повече детайли за този проект. По време на това събитие Google най-накрая ще демонстрират възможностите на работещ смартфон Ara и вероятно тогава ще разберем кога можем да очакваме навлизането на подобни модели на пазара. Припомняме ви също, че Toshiba са произвели специални процесори, които да захранват тези устройства, като все още не знаем конкретните технически спецификации.

 

При всички положения, обаче можем да кажем, че Google отбелязаха невероятен прогрес в превръщането на тази идея  в реалност през последните месеци. Очаква се смартфоните Ara да са достъпни за потребителите до края на следващата година и ще е много интересно да видим дали те ще привлекат вниманието на феновете на технологиите с уникалния си дизайн и характеристики. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с повече търпение, за да разберем повече подробности за първите модулни смартфони на Google.