Мicrosoft Office продължава да е най-популярният софтуерен пакет сред потребителите въпреки опитите на Google да привлече вниманието ни към своите конкурентни приложения. Компанията възнамерява да ни улесни значително в съвместната работа на няколко човека с даден документ, като добавиха нова интересна функция в Office Online. Благодарение на нея вече ще можем да стартираме част сесия от уеб версиите на Word и PowerPoint, предаде TheVerge.

 

По този начин потребителите ще разполагат с възможността в реално време да коментират и обсъждат необходимите редакции на своите файлове. На този етап чат функцията не е на разположение за Еxcel и ОneNote и все още не знаем дали Microsoft предвиждат да я интегрират към тези популярни приложения. Tрябва да отбележим също, че нейното име е Document Chat и ще ни показва нотификации, когато ни очаква дадено съобщение в Word и PowerPoint.

 

Eдинственото, което трябва да направите е да изберете „Chat” бутона, за да стартирате чат сесия с всички други хора, които работят над същия документ. Предвидена е и опция да продължите да си комуникирате с тях от своя компютър или смартфон, дори когато файла е затворен. Мicrosoft потвърдиха, че Document Chat функцията ще е на разположение за всички потребители, които използват Word и PowerPoint в следващите няколко седмици.