Популярните услуги на Google са ключовата функционалност на смартфоните и таблетите с Android, което може да се каже и за големия брой приложения в Google Play. Вероятно единственият недостатък на заглавията на компанията е факта, че те изискват достъп до интернет, за да функционират нормално. Инженерите на Google прекрасно осъзнават тази ситуация и смятат да премахнат напълно това ограничение с премиерата на новото си приложение, съобщава AndroidPolice.

 

Компанията вече провежда усилени тестове с нова опция, която позволява да използвате гласови команди, като OK Google, дори в случаите, когато сте офлайн. Идеята на Google e всеки собственик на устройство с Android да извършва гласови обаждания, да пише текстови съобщения и имейли, да стартирате музика, да контролирaте достъпа до Wi-Fi мрежи и др. само като използваме гласа си. За в бъдеще инженерите на Google ще се ангажират да увеличат броя на функционалностите, които можем да използваме, когато нямаме достъп до интернет.

 

Според данните новото приложение на компанията също така ще ни позволи гласово да контролираме звука и яркостта на дисплея на смартфоните и таблетите си. Очаква се до броени дни новата версия 4.8 версия на Google Play да е достъпна за всички потребители в рамките на броени дни. От AndroidPolice вече информираха, че някои хора вече са започнали ъпдейта и очевидно много скоро всички ще можем да използваме гласови команди, за да изпълняваме тези функции, дори като нямаме достъп до интернет.

 

Вижте  как да актуализираме Android OS на смартфона си