Sony PlayStation 4 и Мicrosoft Xbox One са най-добрите конзоли, които можем да купим на пазара днес и вече регистрираха сериозни приходи за своите компании. Конкуренцията между тях в последните месеци се разгърна с пълна сила и именно тя е основната причина да се развива и цялата индустрия. Интересното е, че Sony и Microsoft вече работят над нова полезна функция, която да подобрява работата на популярните им конзоли, информира BGR.

 

Двете компании обмислят сериозно възможността да ни позволят да изпробваме незавършени още игри преди тяхната официална премиера на пазара. Вицепрезидентът на Publisher and Developer Relations към PlayStation дивизията на Sony, Адам Бойс определи тази идея „като един от най-масивните дебати“, който се обсъжда от високопоставените служители на компанията. Мicrosoft също обърнаха внимание на тази функция, като изтъкнаха, че интереса на разработчиците ѝ към нея е доста голям.

 

Ранният достъп до дадено заглавие ще позволи на геймърите да го изпробват още преди да е готово и така да следят от близо как се развива геймплея във времето, докато очакват премиерата му. Функцията се използва масово в компютърната индустрия, като най-добър пример вероятно са десктоп игри като DayZ и Rust, но ето, че скоро ще можем да се възползваме от тази възможност и от конзолите ни. Все още не знаем кога да очакваме премиерата на подобна функционалност, но факта, че Microsoft и Sony вече работят над нея е сигурна гаранция, че рано или късно тя ще е достъпна за собствениците на Xbox 360 и PlayStation 4.