Търсачката на Google без никакво съмнение е най-добрия начин да откриваме информация в интернет, независимо дали се намираме вкъщи или използваме смартфона или таблета си, докато пътуваме. Много от потребителите вече все по-често се възползват от възможността да използват гласови команди, за да намират съдържанието, от което се интересуват в интернет. Сега от компанията добавиха още една полезна функция в търсачката, си която допълнително ще ни улесни при обработването на заявките ни, предаде TechCrunch.

 

Google вече ще възпроизвеждат текстовете на песните, които търсим в най-горната част на резултатите, след като въведем името на песента и добавим „Lyrics”. По този начин всички ние можем да си спестим допълнително време, за да кликваме и търсим в допълнителни сайтове. В момента страници като “azlyrics.com” или „songlyrics.com” се показват на водещи места в търсачката именно защото много от нас не откриват текстовете директно от Google.

 

Данните разкриват, че компанията експериментира с тази функция в продължение на няколко месеца и тя вече е достъпна за някои от потребителите. Възможността да намираме лесно текстовете на любимите си песни директно от началната страница на Google е доста полезна. Ще трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да можем да се възползваме от нея и в България.

 

Ето как изглеждат новите резултати в Google: