Докато много потребители очакват с нетърпение да получат ъпдейта към Android 5.1 OS на своите смартфони и таблети от Google вече разкриха детайли за подобренията, които ни очакват в следващата версия на платформата. Oчаква се устройствата с нея да се появят на пазара през есента, като не е изненадващо, че моделите от гамата Nexus ще са първите, които ще се възползват от предимствата ѝ. Сега от Sony също разкриха детайли за предстоящите си планове за актуализиране на своите смартфони към Android M, информира SlashGear.

 

Oт компанията публикуваха списък с десет устройства, които ще получат ъпдейта към новата платформа, през втората половина на настоящата година. Сред тях личат имената на Xperia Z3, Z3 Compact, Z2 Tablet, Xperia Z2, Z1 и Z1 Compact, но също Xperia T3, Xperia T2, Xperia M2 и Xperia E3. Aко сте собственик на някой от гореизброените модели е добре да знаете, че вече разполагате с възможността да изтеглите тестовата версия на Android M.

 

Tрябва да отбележим, че за да го направите е необходимо да сте част от Open Device Program програмата на Sony. По този начин ще можете още сега да инсталирате Developer Preview версията на Android M и да допринесете за разработването и отстраняването на проблемите при работите с нея. В заключение ще отбележим, че устройствата не трябва да са заключени от мобилен оператор, като засега не знаем кога финалната версия на платформата ще е достъпна официално за устройствата на Sony.