Ако разполагате със смартфон или таблет, който работи с Android вероятно вече сте използвали предимствата на услугата Google Now, за да откривате съдържание в интернет или да стартирате любимите си приложения. Компанията сега официално интегрира към своя персонален асистент една от най-очакваните сред потребителите функции. В случая става въпрос за възможността да използваме гласова команда, за да създадем текстово съобщение в Google Hangouts, съобщава Droid-Life.

 

По този начин свързването с приятелите ви в комуникационната платформа ще бъде по-лесно от всякога, тъй като е необходимо единствено да изречете „ОK Google”. Остава само да въведете текста на посланието, което искате да изпратите без дори да отваряте виртуалната клавиатура на своето устройство. Добре е да отбележим, че тази функция е свързана с вътрешните съобщения в Google Hangouts, а не става дума за платените SMS-и.

 

В момента тя е достъпна за ограничен брой потребители, но се очаква скоро да може да се използва от всички собственици на устройства с Android OS.  След като използвате командата „ОK Google” трябва да добавите „Send a Hangouts Message” и да въведе самия текст и да изберете човека, който искате да го получи. Остава само да видим кога Google ще позволят на всички собственици на смартфони таблети с платформата да работят с тази функционалност.