Google Maps е една от най-добрите услуги за навигация, която има лесен за използване интерфейс и определено е най-добрия асистент за предстоящото ни пътуване. Компанията сега официално потвърди, че включва отново интеграция за полезната функция MyMaps за смартфоните и таблетите с Android. Благодарение на нея потребителите ще разполагат с възможността лесно и бързо да създават и работят със собствени персонализирани карти на джаджите си, предаде Engadget.

 

Новата функция е полезно решение независимо дали планирате туризъм в планината, каране на кану, катерене или просто ежедневна разхода в градски условия. MyMaps позволява да създавате маршрута си като поставяте сами маркери на локациите, които смятате да посетите. Интеграцията ѝ към Google Maps означава, че ще имате винаги достъп до своите карти от джаджата си с Android без значение къде се намирате.

 

Компанията е предвидила и много допълнителни функции, с които да виждате имената на забележителностите около вас, както и точните координати на отделните локации. Разполагате с възможността да виждате и картите на вашите приятели, но само при условие, че те са ги споделили с вас. Aко искате да започнете да работите с MyMaps е необходимо да изберете менюто с четири хоризонтални черти в Google Maps, където се съхраняват вашите карти.