Имейл съобщенията са предпочитан метод за комуникация сред милиони потребители, особено в контекста на революцията, която предизвикаха съвременните смартфони и таблети. Gmail е една от най-популярните услуги в интернет, която освен изчистения интерфейс предлага и интеграция с другите атрактивни продукти на Google. Ново разширение, което вече е достъпно за браузъра Chrome ще подобри значително функционалността на имейл клиента на компанията, информира TechCrunch.

 

Всъщност неговото име е Giphy и то е разработено от популярната услуга за откриване и споделяне на анимирани GIF файлове. След като го инсталирате в своя браузър ще можете само с няколко клика да добавяте GIF файлове към своите имейл съобщения директно от прозореца за създаване на нов имейл в Gmail. За да може да започнете да работите с него е необходимо да изберете иконата, която е разположена в дясно до Send бутона в услугата.

 

Потребителите ще разполагат с възможността да избират между множество GIF файлове в разнообразни категории от богата колекция, с която разполага Giphy. При всички положения тази функционалност ще ни позволи да създаваме по-атрактивни и забавни имейли до своите приятели. Ако искате да изпробвате сами възможностите на новото разширение за браузъра Chrome можете вече да го инсталирате от този линк.