В началото на месеца от Facebook взеха интересното решение да отделят своето популярно Messenger приложение от социалната мрежа. Основната идея на това решение е да се позволи дори на хората, които нямат акаунт в нея да могат да работят с него, но досега тази опция бе достъпна само в ограничен брой държави. Сега от Facebook потвърдиха, че ще разширят обхвата на тази функционалност за всички страни в глобален мащаб, предаде TheNextWeb.

 

По този начин и всички ние, които живеем в България ще можем да се логваме в Messenger, дори ако нямаме регистриран профил във Facebook. Вместо това трябва да въведете друго потребителско име, както и своя телефонния си номер, за да може да работите с приложението. Любопитното е, че компанията ще продължи със съобщения да ви подканва въпреки това да използвате своя профил в социалната мрежа.

 

Facebook продължават да възприемат своя Messenger като самостоятелна платформа и не спират да интегрират нови функционалности в нея. Приложението продължава да се използва масово от собствениците на смартфони и таблети, и да има ключово значение за присъствието на компанията в мобилния сектор. Предстои да видим какви други подобрения ще видим в Facebook Messenger в следващите месеци.

 

Вижте как да използваме Messenger без да имаме Facebook акаунт