Дълго време потребителите очакваха с нетърпение момента, в който ще могат да изтриват имейли в профилите си, веднага след като са ги изпратили. Google в продължение на шест години работиха над тази опция, но за щастие функцията Undo Send в Gmail вече е достъпна в популярната услуга. Благодарение на нея ще разполагате с между 5 и 30 секунди, в които да изтриете даден имейл, в случай, че сте променили мнението си или сте го пратили на грешен човек.

 

Инженерите на компанията изглежда не си губят времето, тъй като броени дни след премиерата на Undo Send за Gmail те интегрираха тази функция и към услугата Google Inbox. По този начин за в бъдеще ще разполагате с възможността в рамките на 10 секунди след като сте изпратили съобщението си и така да прекратите този процес. Новата функция е доста полезна и има потенциала да ни спести доста неприятни и неудобни ситуации, които пращането на имейл до различен човек би могло да ни създаде.

 

Google също така са активирали Undo Send по подразбиране не само в уеб версията на услугата, но също в мобилните приложения за Android и iOS. Inbox е създадена с идеята да ви позволи да се фокусирате само върху важните неща, като ви показва най-ценнта информация, дори без да отваряте даден имейл, да ги разделяте в групи, да създавате напомняния, да отлагате съобщения и много др. Ще е интересно да видим дали Undo Send функцията няма да допринесе за увеличаването на потребителската база на услугата.

 

Прочетете още: Какво представлява функцията Undo Send в Gmail