Google направиха интересно изявление, в което информираха потребителите си, че премахват едно от най-досадните ограничения на своята социална мрежа. По този начин вече можем да работим с Google+ профилите си без да се налага да използваме истинските си имена. В последните години тази политика на компанията бе обект на много негативни критики в интернет и ето, че технологичния гигант най-накрая им е обърнал подобаващо внимание, предаде Gizmodo.

 

Решението на Google е част от агресивната и стратегия да се конкурира в този сегмент с популярни услуги като Facebook и Twitter. Свободата сами да избираме дали да се регистрираме с истинското си име или с друг псевдоним вероятно ще бъде възприета положително от много потребители. Компанията също така поднесе извинение на своите клиенти, които досега са изпитвали проблеми с досегашното ограничение.

 

Трябва да отбележим също, че още от днес Google+ ще ни позволи да използваме каквото име искаме в профилите си. Oт своя страна този ход също така цели да привлече вниманието на още повече хора, които все още не разполагат с акаунти в социалната мрежа. Ще е интересно да проследим дали тази промяна може да допринесе в положителна посока за увеличаване на потребителската база на Google+.