Съвременните технологии се развиват с толкова бързи темпове, че само за няколко месеца ставаме свидетели на все по-модерни смартфони, таблети или лаптопи на пазара. Най-новите статистически данни разкриват, че за първи път в историята на човечеството на пазара има повече джаджи, отколкото броя на световното население, предаде CNet. От своя страна тези цифри са категорично доказателство колко голямо е влиянието на мобилните устройства в ежедневието ни.

 

В момента на Земята живеят почти 7.2 млрд. души, като тази стойност увеличава с около 2 броя в секунда или с около 1.2% на годишна база. Последното изследване на GSMA Inteligence показват, че сега в глобален мащаб оперират повече от 7.2 млрд. SIM карти. Още по-любопитното е, че техния брой се увеличава с пет пъти по-високи темпове от тези на човешкото население на планетата.

 

Трябва да отбележим също, че няма друга технология, която да се развива по-бързо и интензивно от мобилните телефони и смартфоните. Предстоящите опити на компании като Google и Facebook да достигнат до още повече потребители в развиващите се пазари с ново поколение евтини модели е сигурна гаранция, че тази тенденция ще продължи да се задълбочава и за в бъдеще. По всичко личи, че е само въпрос на време мобилните ни джаджи скоро да преминат границата от 10 млрд. броя в световен мащаб.