Facebook официално обявиха, че планират да спрат поддръжката за своя десктоп клиент Messenger за потребителите, които използват платформата Windows OS. Според официалната информация това ще се случи официално от 3 март, като услугата вече няма да е на разположение и за браузъра Firefox. Решение, което по най-добър начин ни показва, че основният акцент в бъдещата стратегия на компанията ще е мобилния сектор.

 

Много анализатори очакваха скоро да видим и Facebook Messenger версия за Mac OS X устройствата, което очевидно няма да се случи, съобщава TheNextWeb. Премиерата на този дескто клиент се реализира официално през март 2012г. и ето, че по-малко от две години след това компанията слага край на съществуването му. Интересното е, че социалната мрежа ще продължи да поддържа своите популярни приложения за Android OS и iOS.

 

От Facebook планират да представят и скоро версия на Messenger за мобилната платформа Windows Phone 8 OS. По всички положения това е едно от най-ярките доказателства, че потребителите не се интересуват от възможността само с няколко клика да си комуникират с приятелите си във Facebook директно от своя десктоп. От компанията също така ни препоръчаха за в бъдеще да използваме уеб версията на социалната мрежа, за да имаме достъп до информацията, от която се нуждаем.