Nokia представиха официално втория си бюджетен смартфон от своята X серия, който включва няколко подобрения, в сравнение с неговия предшественик. Най-интересното от тях е по-големия 4,3-инчов ClearBlack дисплей, който поддържа резолюция от 800х840 пиксела при плътност от 217ppi. Новият модел, който се казва X2 също так има втори хардуерен „Home” бутон в допълнение към досегашния “Back”, информира TheNextWeb.

 

Пълните размери на смартфона са 121,7х68,3х11,1 милиметра, а теглото му е 150 грама, като батерията вече е с мощност от 1800mAh, което е с 300mAh повече от тази на Nokia X. От компанията увериха, че тя ще гарантира около 4 часа време за сърфиране в интернет, а вградената памет достига до 4GB. Потребителите могат да я увеличат допълнително с microSD памет карта, както и да синхронизират файловете си с 15GB безплатно пространство в OneDrive. Моделът се захранва от двуядрен 1,2GHz процесор от Snapdragon 200 платформата и има 1GB RAM.

 

Oсновната камера има 5-мегапикселова резолюция и LED светкавица, като Nokia X2 ще се продава с преинсталирани версии на Mix Radio и HERE Maps, заедно с Outlook, Skype, OneNote и др. Бюджетният смартфон работи с две SIM карти и ще може да бъде купен в зелен, оранжев, черен, жълт и бял цвят. Доставките на Nokia X2 на пазара стартират незабавно в някои държави, като цената преди местните данъци и такси е €99.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: