Nokia X е първият смартфон на компанията с Android OS, който е създаден с идеята да разшири позициите и в бюджетния ценови клас. Любопитното е, че финландския производител планира да продължи да представя модели с този бранд. В интернет сега се появиха данни, разкриващи, че Nokia вече работи върху наследник на смартфона, информира Gsmarena.

 

Благодарение на тях разбираме и какви подобрения да очакваме в предстоящото устройство на компанията. Nokia X2 ще се захранва от по-мощен Qualcomm MSM8210 процесор, който вероятно ще с четири ядра и ще е допълнен от 1GB оперативна памет. За сравнение сегашния смартфон е с двуядрен 1GHz чип и има само 512МВ, което означава, че наследника му ще гарантира осезаемо по-висока производителност.

 

Вграденият капацитет за съхранение на данни отново ще е 4GB, но вероятно Nokia ще оборудват модела с допълнителен microSD слот за карта. Ще е интересно да видим и дали следващия смартфон на компанията ще включва поддръжка за онлайн магазина Google Play. В заключение ще отбележим, че Nokia X2 ще има и допълнителен втори хардуерен бутон и засега това са всички данни, с които разполагаме за него.