Британският производител Aston Martin е един от най-емблематичните брандове в автомобилната индустрия. Компанията има дългогодишна история, а луксозните и модели обикновено са фокусирани към най-високия ценови клас, но тя обръща внимание и на състезателните прототипи. Aston Martin влагат много усилия, за да използват максимално бързо последните технологии в автомобилите си и постоянно експериментират с нови иновации, коментира Ubergizmo.

 

Сега от компанията официално обявиха, че са сключили партньорство с Hanergy Global Solar Power & Applications Group. Сътрудничеството им ще доведе до поставянето на допълнителни соларни панели към покрива на популярния модел Vantage GTE, с които той ще дебютира на предстоящата надпревара World Endurance Chamionship. Любопитното е, че те няма да захранват гумите или да повишават мощността на двигателя или хибридната му система.

 

Идеята на Aston Martin е тънките панели да бъде интегрирани към Vantage GTE, за да се подобри работата на климатичната система. По този начин компанията се надява не само да охлажда ефективно температурата на купето в топлите дни, но също да гарантира комфорта на водача при дългото състезание. Двете компании възнамеряват да инсталират подобна соларна система на V12 Vantage GT3 и V8 Vantage GT4, както и на своята фабрика Prodriveв Банбъри, Великобритания.