Съвременните смартфони предлагат същата производителност, както компютрите ни от преди няколко години, което се дължи на невероятните иновации в индустрията. Ключова характеристика на устройствата са процесорите, които стават все по-бързи, по-леки и по-тънки, което непрестанно променя възможностите им. Една от последните тенденции, която тепърва ще намира по-силно присъствие в индустрията са новите 64-битовите процесори за смартфони.

 

Apple представи първия подобен модел на пазара, а след това много производители я последваха, което важи и за MediaTek. Компанията създаде собствен 64-битов мобилен процесор, който се казва MT6752 и разполага с осем АRM-Cortex-А53 ядра. Taктовата честота е 2GHz и архитектурата е допълнена от Mali-T760 графичен чип, като също така поддържа последното поколение високоскоростни LTE мрежи.

 

По този начин тя осигурява скорости за трансфер на данни от до 150Mbps и работи с уникалните MiraVision и ClearMotion технологии на MediaTek. Новият процесор на компаният е създаден, за да възпроизвежда Full HD видео с 30 кадъра в секунда. Мобилният процесор MT6752 представлява по-евтина алтернатива на популярните чипове на Qualcomm и е едно от най-силните оръжия на MediaTek в пазара на смартфони.

 

RevoPad е един от брандовете, който се възползва по най-добър начин от бързите процесори на MediaTek. Смартфоните на компанията вече се радват на голяма популярност на българския пазар, тъй като предлагат атрактивно съчетание между достъпна цена, бърза скорост на работа и елегентен дизайн.

 

Добре познатите модели  на RevoPad и RevoPhone са тук, за да ни позволят да се докоснем максимално до последните иновации на пазара и неслучайно използват предимно процесори на MediaTek. Премиерата на MT6752 е сигурна гаранция, че скоро ще видим ултрабърз смартфон на утвърдилата се вече компания на българския пазар.