Вече ви информирахме, че Microsoft възнамеряват да заменят браузъра Internet Explorer с изцяло ново заглавие, което се казва Spartan. Сега в интернет изтекоха детайли, разкриващи повече детайли за визията и неговите възможности, като той ще е ключов компонент от Windows 10 OS. Очаква се новият браузър на Microsoft да включва функции, с които нито един друг браузъра не може да се похвали, предаде TheVerge.

 

Една от иновативните опции, която ще отличава Spartan е поддръжката за допълнителни стилуси, позволяваща лесно да създавате и изпращате анотации на своите приятели. Spartan ще е базирана на облачната услуга OneDrive и така ще позволи да имаме достъп до съдържанието ни от всеки един браузър, който използваме. Включена е и допълнителна функция, с която няколко различни потребители могат да редактират и споделят съдържание, което автоматично се синхронизира между всичките им устройства.

 

Гласовата услуга Cortana също ще бъде част от новия браузър, като така ще ни улесни в откриването на интересно съдържание в интернет, само с гласовете ни. Oчаква се да разберем повече детайли за начина, по който изглежда и функционира Spartan на 21 януари. Дотогава можем само да се надяваме, че ще научим повече детайли за възможностите на новия браузър на Microsoft.