Популярният десктоп браузър на Google продължава да разширява влиянието си сред потребителите в глобален мащаб. Най-новите статистически данни показват, че Chrome e успял да увеличи позициите си с 1.58% и вече разполага с пазарен дял от 21.19%. Oказва се, че през септември най-големия губещ е Firefox, тъй като заглавието на Mozilla отчита спад от 1.05%, информира ArsTechnica.

 

Другите популярни браузъри като Internet Explorer и Apple Safari също намаляват присъствието си, но с минимални темпове, като тези стойности са съответно 0.09% и 0.31%. Информацията ни разкрива, че Google Chrome продължава да набира популярност и сред собствениците на мобилни устройства за сметка на Android Browser. Ръстът в популярността на браузъра сред смартфоните и таблетите е 1.82%, с което също както десктоп версията му достига до рекордни стойности.

 

В същото време Internet Explorer и Apple Safari намаляват присъствието си с 0.32% и 0.44%. за същия период сред собствениците на смартфони и таблети. Трябва да отбележим и, че браузъра на Microsoft продължава да доминира сред лаптопите и персоналните компютри и сега разполага с 49.12% дял. Mozilla Firefox и Apple Safari имат почти идентични показатели в този сегмент от съответно 11.84% и 11.4%.