Когато става дума за сърфиране в интернет, повечето потребители на Windows ограничават избора си само до три възможности: Firefox, Google Chrome, и Internet Explorer.

 

Разбира се, има и случаи на избор на Opera, но малцина са тези, които се осмеляват да тестват нещо ново и непознато. А има голям брой алтернативни браузъри, всички от които се борят за вниманието ни с уникални характеристики и възможности.

 

Ако сте готови за промяна, разгледайте тези 6 браузъра, които ще ви накарат да забравите Chrome, Firefox и IE. Информацията е на ана;лизаторите от PC World.

 

1. Cowoon

Coowon е проектиран да бъде браузър за геймърите. Той има някои невероятни функции, които са идеални за забавление с онлайн игри, тъй като са достъпни от страничната лента. Браузърът е базиран на Chromium, което означава, че има всички възможности на Google Chrome, заедно с някои допълнителни инструменти. Cowoon предлага инструмент за заснемане на екрана и възможности за прилагане на текст или различни форми върху снимката (линия, стрелка, правоъгълник) или да подчертаете някои части от него с помощта на маркер.

 

2. Torch

Torch е браузър с мощни функции за слушане на музика и за игри. Браузърът автоматично прихваща и сваля торент файлове с помощта на вграден торент клиент. Torch позволява да изтегляте аудио и видео файлове от популярните услуги и социални мрежи, има търсачка за видео файлове и ви позволява да ги стартирате с помощта на вградения плейъра. Torch поддържа голям брой добавки, които разширяват функционалността на софтуера.

 

3. Lunascape

Lunascape е интересен избор за тези, които не могат да решат кой браузър е подходящ за тях. Той обединява всичките три рендиращи машини, които задвижват повечето от водещите браузъри, включително Trident (Internet Explorer), Gecko (Firefox) или WebKit (Safari и Chrome). Това означава, че съчетава най-добрата скорост и производителност на Internet Explorer, Firefox, Google Chrome и Safari в един мощен браузър. Можете да отваряте до 100 таба наведнъж, да размествате табовете, да четете страниците в разделен изглед и да указвате как и кога да се отвори нов таб, точно както го искате. Дори можете да му зададете да отваря автоматично набор от сайтове.

 

4. Comodo IceDragon

IceDragon е един от малкото браузъри обещаващи по-голяма сигурност. Браузърът сканира уеб страниците за зловреден софтуер, като използва услугата на Comodo, Secure DNS. Той бърз, гъвкав и е базиран на Mozilla Firefox, тоест напълно съвместим с плъгините и разширенията за Firefox.

 

5. Vivaldi

 Vivaldi е браузър, предназначен за професионални потребители. Проектът все още е в ранна фаза и е насочен най-вече към уеб програмисти и дизайнери. Браузърът е разработен от Йон фон Течнер, бившият главен изпълнителен директор на Opera.

 

6. SeaMonkey

SeaMonkey представлява пакет инструменти за работа в интернет, който включва браузър, HTML редактор, клиент за електронна поща и новинарски групи, адресна книга и IRC-клиент. Функционалността на всеки един компонент може да бъде разширена с плъгини или разширения. Външният вид пък може да се променя с кожи. Браузърът е бърз, сигурен и стабилен.